Mi a teendő ha...
 
?
…összetörtem az autómat saját hibámból?
 • Ha a technikai eszközök rendelkezésre állnak, a helyszínről és a gépkocsiról készítsen azonnali fényképfelvételeket.
 • Értesítése személyes kapcsolattartóját, flottamanagerét.
 • Személyi sérülés esetében minden esetben vonja be a rendőrséget is.
 • Jelentős anyagi kár esetében --- a flottakezelővel történt egyeztetéstől függően --- vonja be a rendőrséget is a helyszíni szemlébe. Ebben az esetben rendőrség által készített jegyzőkönyvet is szükséges megküldeni.
 • Ha a káreseménynek csak Ön az elszenvedője, akkor elégséges kitölteni és aláírni egy kárbejelentő lapot letölthető honlapunkról, amennyiben a káresemény több szereplős, szükséges egy baleseti bejelentő lap (kék-sárga) kitöltése és mindkét résztvevő aláírása is. Fentieken kívül szükséges még az érvényes vezetői engedély másolatát is megküldenie a flottakezelő részére.

Jó tanácsok a baleseti bejelentő kitöltéséhez:

 1. A Baleseti bejelentőt a baleset helyszínén kell kitölteni.
 2. Két jármű esetén csak egy nyomtatványt töltsenek ki (3 jármű esetén 2-t stb.)
 3. A kitöltéshez használjanak golyóstollat és írjanak erőteljesen, hogy a kárbejelentő lap másolata is olvasható legyen! Mindegy, hogy ki szolgáltatja vagy tölti ki, de mindkét félnek alá kell írnia!
 4. A 6. és 8. pontot a kötelező felelősségbiztosítási kötvény (ill. Zöldkártya),
  a 9. pontot a jogosítvány adataival egyezően szíveskedjenek kitölteni, a 10. pontban a nyíl az ütközés irányát, a hegye az ütközési pontot mutassa. Csak azokat a közlekedési helyzeteket (12. pont 1-17. kérdés) jelölje meg kereszttel, amelyek az Ön járművére vonatkoznak, végül adja meg az Ön által megjelölt mezők számát, s feltétlenül készítsen vázlatrajzot a balesetről.
 5. Sorolja fel a baleset tanúit, közölje lakcímüket. Ez akkor különösen fontos, ha a baleset résztvevői között véleménykülönbség van.
 6. A kitöltés és aláírás után a Baleseti bejelentő szétválasztandó, mindkét fél kap egy példányt. A szétválasztás után a Baleseti bejelentőt ne módosítsa!
 
?
… a parkolóban összetörve találtam az autómat?
 • Ha a technikai eszközök rendelkezésre állnak, a helyszínről és a gépkocsiról készítsen azonnali fényképfelvételeket.
 • Értesítése személyes kapcsolattartóját, flottamanagerét.
 • Jelentős anyagi kár esetében --- a flottakezelővel történt egyeztetéstől függően --- vonja be a rendőrséget is a helyszíni szemlébe. Ebben az esetben rendőrség által készített jegyzőkönyvet is szükséges megküldeni.
 • Baleseti bejelentőt (kék-sárga) nem kell kitölteni.
 • Ebben az esetben csak a kárbejelentő adatlap kitöltése és másolatának megküldése szükséges a flottakezelő részére.
 
?
…belém jöttek, de nem én vagyok a hibás?

Járjon el a saját hibából összetört autó metódusa alapján azzal a kiegészítéssel, hogy az okozónak hitelt érdemlően kell tudnia bizonyítania kötelező biztosításának érvényességét (utolsó befizetett csekk vagy a biztosító által kiadott igazolás a biztosítási fedezet időtartamáról), ennek hiányában a rendőrség bevonása szükséges!

 
?
…nem ismeri el a felelősséget a károkozó?
 • Ha a technikai eszközök rendelkezésre állnak, a helyszínről, illetve a gépkocsiról azonnali fényképfelvétel készítése.
 • Vonja be a rendőrséget minden esetben és azonnal!
 • Töltsön ki egy baleseti bejelentőt (kék-sárga) (letölthető honlapunkról >>>) akkor is, ha ezt a károkozó nem írja alá. Ebben az esetben a megjegyzés rovatba tüntesse fel, hogy Ön a káresemény bekövetkeztéért nem ismeri el a felelősséget.
 • A baleseti bejelentőt és a rendőrségi jegyzőkönyv másolatát küldje meg a flottakezelőnek.
 
?
… ellopták az autót?
 • Azonnal értesítse a flottakezelőt és a rendőrséget.
 • Ha a technikai eszközök rendelkezésre állnak, a helyszínről készítsen azonnali fényképfelvételeket.
 • A rendőrség bevonása minden esetben szükséges!
 • Töltsön ki egy kárbejelentő adatlapot, amit a rendőrségi jegyzőkönyv másolatával együtt küldjön meg 24 órán belül a flottakezelő részére.
 
?
… feltörték az autót?
 
?
…meghibásodott a gépkocsi menet közben?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot személyes kapcsolattartójával, aki soron kívül intézkedik a jármű javításáról, esetleges elszállításáról.

 
?
A tankoláskor van-e egyéb teendőm a töltőállomáson?

Igen! A flottakezelő rendszerünk napra kész állapotban tartásához, a járművek futásteljesítményének követéséhez szükségünk van az aktuális kilométeróra állásra. A töltőállomás kezelő kérdésére, kérjük minden alkalommal diktálja be az aktuális óraállást, melyet megtehet a megújult honlapunkon is! Km diktálás

 
?
…elfelejtettem az üzemanyagkártya PIN-kódját?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot személyes kapcsolattartójával.

 
?
…megbírságoltak/lefotóztak?

Amennyiben a bérlő a gépjármű üzemeltetésével kapcsolatban bármilyen szabálysértést követ el (autópálya pótdíj, parkolási díj- és pótdíj, közigazgatási, helyszíni bírság, stb) erről a bírságot a bérbeadónak, mint a forgalmi engedélybe bejegyzett üzembentartónak szabja ki az illetékes hatóság. Társaságunk a szabálysértést az érkezéstől számított 3 munkanapon belül írásban, elektronikus formában közli a bérlő felé. A bírság/pótdíj ügyintézését vállalja Társaságunk, azonban a szabálysértésekből adódó költségeket továbbhárítjuk a bérlő felé, adminisztrációs díj felszámítása mellett.

A bérlő kérheti, hogy személyesen járjon el az ügyintézés során. Ez esetben kollégáink minden segítséget megadnak az ügy további intézéséhez (Illetékes hatóság elérhetőségét, meghatalmazást, egyéb ügyintézéshez szükséges dokumentumokat). Részletes leírásért, kérem kattintson! TOVÁBB >>>

 
?
…kötelező szervizet jelez az autó?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot személyes kapcsolattartójával, aki Önnel egyeztetve megkeresi a legoptimálisabb szerviz időpontot és helyszínt, figyelembe véve az Ön elfoglaltságát és tartózkodási helyét.

 
?
…a bérlő cég adataiban változás történt (pl: név-, székhely, adószám változás)?

Minden esetben írásban postai úton vagy E-mail-en: mobilcredit1@mobilcredit.hu szükséges bérbeadó részére jelezni az adatváltozást, melyhez kérjük mellékelje a változást alátámasztó végzést is.

 
?
… tévedésből a számlán szereplő fizetendő összegtől nagyobb összeget utaltam át, vagy duplán utaltam?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonon (52/431-203, 30/645-1262) vagy E-mail-en: mobilcredit@mobilcredit.hu pénzügyes kollegáinkkal és egyeztetünk a különbözet visszautalásáról, vagy másik számlába történő beszámításáról.

 
?
… elhagytam a forgalmi engedélyt?

Haladéktalanul értesítse személyes kapcsolattartóját, hogy a forgalmi engedély elvesztését, az esetleges visszaélések elkerülése érdekében, minél előbb bejelenthessük az illetékes Okmányirodának vagy Kormányhivatalnak és intézkedhessünk az új forgalmi engedély kiállításáról.

 
?
… elhagytam a gépjármű kulcsát?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot személyes kapcsolattartójával, aki segítségére lesz a kulcs pótlásának megszervezésében, lebonyolításában.

 
?
… elveszett vagy ellopták a rendszámot az autómról?

Amennyiben elhagyta a gépkocsi egyik rendszámát, haladéktalanul értesítse személyes kapcsolattartóját. Az elveszett rendszám pótlásához feltétlenül szükség lesz a gépkocsi szélvédőjének jobb alsó sarkába felragasztott rendszám matrica sorszámára. Kérjük, ezt jegyezze fel és diktálja be kollégánknak. Amennyiben észrevette, hogy mindkét rendszámot eltulajdonították a gépkocsiról, haladéktalanul tegyen feljelentést valamelyik Rendőrkapitányságon, hogy az esetleges visszaélések elkerülhetőek legyenek az ellopott azonosítókkal. Értesítse kollégáinkat az eseményről, hogy a gépkocsi új rendszámmal való ellátása minél előbb megtörténhessen.

 
?
… nem találom az üzemanyagkártyámat?

Kérjük, haladéktalanul értesítse személyes kapcsolattartóját, hogy a kártya letiltásával megakadályozhatóak legyenek az esetleges visszaélések. Ezzel együtt természetesen megrendelésre kerül Önnek az új üzemanyagkártya is, melyet a legyártást követően átadunk Önnek.

 
?
... rossz üzemanyagot tankoltam?

A GÉPKOCSIT TILOS BEINDÍTANI, MERT A NEM MEGFELELŐ ÜZEMANYAG A MOTOR KÁROSODÁSHOZ VEZETHET! Kérjük, hívja flottakezelő kollégánkat, aki intézkedik a gépkocsi szakszervizbe történő szállításáról.

 
?
… defektet kaptam?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot személyes kapcsolattartójával, akik soron kívül intézkedik a jármű mentéséről.

 
?
... a szélvédőm megsérült?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot flottakezelő kollégánkkal, aki intézkedik az ügyfél által megjelölt helyszínen és időpontban a szélvédő javításáról. Az egész ország területén ingyenes kiszállást biztosítunk, így amíg Ön dolgozik, partnerünk kicseréli a szélvédőjét.

 
?
... a javítás idejére csereautóra lenne szükségem?

Amennyiben szerződése kiterjed a csereautó biztosítására térítésmentesen, ha ilyen modult nem választott, akkor pedig a piaci ártól lényegesen kedvezőbb áron biztosítjuk a csereautót a javítás idejére. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot flottakezelő kollégánkkal, aki intézkedik a gépkocsi biztosításáról.

 
?
.. ha külföldre utazok?

Nyári szabadságok, nagyobb utazások előtt célszerű megvizsgáltatni a gumiabroncsok állapotát, ellenőrizni az autóban található folyadékok szintjét. Ajánlatos flotta menedzser kollégánkkal egyeztetni a soron következő kötelező szerviz esedékességét, nem esik-e egybe a tervezett utazás idejével.

http://www.autonavigator.hu/tippek_tanacsadok/jon_a_nyaralas_indulas_elott_az_auto_is_figyelmet_erdemel-12554

Az általunk kötött biztosítások egész Európára kiterjednek, kivéve a volt Szovjetuniót és utódállamait. Amennyiben a tervezett úti cél a kivételek közé tartozik, mind a biztosító, mind a Mobil Credit Kft. hozzájárulása szükséges a gépjármű külföldre viteléhez, a biztosítás területi hatályának kiterjesztéséhez. Javasoljuk, hogy érvényes biztosítási zöldkártyáját tartsa elérhető helyen a gépkocsiban!

A nagyobb hálózattal rendelkező üzemanyagforgalmazók honlapjai biztosítják a külföldi kutak keresésének lehetőségét, melyek linkjeit itt találja:

Amennyiben rendelkezik társaságunk által biztosított üzemanyagkártyával, a megszokott módon tudja használni a külföldi kutakon is.

 

 

Tetejére